E în ordine să vrei să vorbești despre copilul tău. Chiar este.

Când nu aveam copii, îmi ziceam ( de rând cu multe alte promisiuni aiurite) că atunci când voi fi mamă și voi ieși cu prietenii în oraș nu voi vorbi deloc despre copilul meu. Ca să nu-i plictisesc pe cei care trăiesc într-o altă dimensiune a realității.

Pe atunci gândul mi se părea pe cât de corect, pe atât de ușor de pus în practică. Ce mare scofală să ieși în oraș și să fii haioasă, carismatică, să discuți despre ultimele noutăți și să nu pomenești măcar odată despre ultima mică-mare realizare a odraslei tale?

Apoi, după ce a mai trecut vremea, iar cercul nostru de comunicare s-a restrâns pe de o parte, dar s-a lărgit în partea  familiilor cu copii, observam deseori că și alte mame evită să povestească despre ultimele năzdrăvănii ale piciului lor, chiar dacă și-ar dori foarte mult să facă asta.

Și mă întreb: de ce facem asta? De ce ne temperăm anumite porniri absolut firești?

Haideți să facem un exercițiu de imaginație. Ai un job de vis, mergi cu plăcere la muncă, iar proiectul la care lucrezi acum este pe cale să te definească ca om ca și ca profesionist. În fiecare zi devii tot mai bun în ceea ce faci, te bucuri de aprecierea și admirația celor din jur, dar mai ales simți prețuirea șefului. Ești în acea perioadă a vieții când simți că pui cele mai importante cărămizi la construcția viitorului tău și dedici bucuroasă acestui scop tot timpul tău. Când vei ieși cu prietenii la masă le vei povesti despre proiectul tău? Le vei vorbi despre ultimele realizări și despre cât de minunat te fac ele să te simți? Sau vei uita despre acest aspect care de fapt constituie viața ta la această etapă și vei vorbi despre vreme, parfumuri și filmul cu J.Lo?

Maternitatea nu este o sentință și nici un paravan după care să ne ascundem. Nu este o perioadă rușinoasă, și nu sunt niște luni petrecute în zadar. Activitățile amicilor tăi, care merg la muncă, fac planuri de viitor și pun pe rețele poze din vacanțe exotice, nu sunt cu nimic mai presus decât ceea ce faci tu în fiecare zi. La fel ca și ei, tu te dedici unui scop sau cum se mai spune în lumea modernă: crești organic un proiect. Cel mai important proiect. Cel mai fain, cel mai dulce și singurul care te definește cu adevărat ca personalitate.

Etapa la care ai ajuns acum este absolut fantastică, iar realizările pot fi văzute imediat, pupate pe obrăjori moi și luate de mânuțe dolofane. Sigur că mai dai și chix, te mai enervezi, mai verși câte o lacrimă în timp ce strângi cioburile ultimului pahar din setul acela fain pe care ți l-ai făcut cadou anul trecut de ziua ta.

Totuși.

Atunci când ieși cu prietenii, poți să vorbești despre asta. Chiar poți. Pentru că asta este acum viața ta. Nu parfumurile și nu filmul cu J.Lo. Crede-mă, dacă năzdrăvănia pe care a făcut-o ieri pe piciul tău este haioasă pentru tine, cea care nu mai știi cum reușești să stai dreaptă de la atâta oboseală, va fi haioasă și pentru ceilalți. Iar dacă nu va fi, nu e vina ta.

Simțul umorului e un talent. 🙂

Notă: Dacă îți place ce, cum și despre ce scriu, te rog să te abonezi la blogul meu. În cazul în care ți-a plăcut un articol, dă-l mai departe pentru a-l vedea și prietenii tăi. Aș fi recunoscătoare dacă ai aprecia pagina de facebook  Vise la Pachet. Pentru mai multe imagini despre cum savurez maternitatea alături de fetița mea, mă poți urmări pe instagram.

Îți mulțumesc și te rog să nu uiți: să fii mamă e minunat, iar aventura maternității abia începe!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: