A găsit ac de cojocul haosului. Cum își pune Cristina Ermac maternitatea pe foaie

Pe lângă emoții, clipe dulci și multă responsabilitate, viața de mamă mai poate fi caracterizată și printr-un soi de haos care se instalează în mintea noastră încă la început. Nu știu cum stați voi la acest capitol, dar mie de cele mai multe ori îmi este  peste puteri să știu cum va arăta ziua următoare și nu prea pot descrie cu lux de detalii un orar bine pus la punct.

Poate anume din acest motiv am rămas plăcut surprinsă să aflu că  există mămici pentru care organizarea este mai mult decât un obiectiv pe care trebuie să-l ochească. Astăzi am să vă povestesc despre Cristina Ermac, o tânără mamă pasionată de liste, de birotică și de cuvintele scrise frumos pe foaie.  În agendele multiculore Cristina își face planuri de viitor, conturează activitățile pe care le face alături de cei mici și chiar notează cele mai interesante expresii și cuvinte pe care le aude de la odraslele ei.

crstina 3

„Maternitatea ține în mare parte de copil și de relația cu el, dar totodată această perioadă îți oferă posibilitatea de a te redescoperi, de a te perfecționa și de a-ți revizui punctele slabe asupra cărora trebuie să lucrezi. Tot în această perioadă ai șansa să descoperi care îți sunt calitățile forte și să înveți să te bucuri de ele”, spune Cristina.

Odată cu venirea pe lume a celor doi copii, tânăra mămică a înțeles că are în palme două universuri distincte de la care are atâtea de învățat. Astfel, și-a privit mereu picii cu admirație, le-a urmărit fiecare pas, s-a bucurat și a plâns alături de ei, simțindu-se inspirată de deciziile pe care ei le luau dar și de modul în care reușeau să gestioneze anumite situații.

„Cred că nu veți găsi niciun exemplu mai puternic din punct de vedere motivațional care să vă învețe cum sa dobândiți un lucru pe care îl doriți neaparat, decât atunci când veți urmări un copil. Răbdare, blândețe, diplomație, empatie, perseverență, consecvență. Sunt doar câteva dintre calitățile la care am lucrat și pe care le-am dezvoltat în mare parte datorită maternității”, mărturisește Cristina.

cristina1

Femeia spune că anume copiii ei au învățat-o că poate vedea lumea din mai multe perspective și tot de la ei a aflat că fericirea se ascunde de cele mai multe ori în lucrurile mici:

„A rămâne o fire artistică în timp ce ai copii de crescut nu reprezintă nicio dificultate, Ba chiar mai mult, cred ca cei mici au tendința de a ne dezvolta anumite talente, inclusiv și cele artistice. Am observat că multe mămici după ce au trecut  prin etapa maternității și-au descoperit diferite talente. Atracția mea pentru planificare își are rădăcinile cu mult mai înainte de a deveni mamă, însă maternitatea a făcut ca aceste rădăcini să crească și să se întărească”.

Pentru a reuși să trăiască într-o armonie perfecta cu sine însăși, Cristina Ermac încearcă să aranjeze lucrurile în așa fel, încât  haosul din cap să se diluieze și să creeze o ordine în monitorizarea și gestionarea corectă a evenimentelor pe care le are de îndeplinit.

cristina 4

„Cred că e de prisos să menționez sentimentul de satisfacție pe care îl primești atunci când știi ca ai îndeplinite toate lucrurile propuse pentru o anumită zi sau perioadă. Recent am aflat despre o nouă metoda de a avea o agendă. Este vorba despre Bullet Journal – o agendă personalizată, în care îți poți nota și aranja totul dpă bunul plac și necesități. Așa reușesc să duc evidența lucrurilor cotidiene, activităților copiilor, dar și a chestiilor care țin de dezvoltarea mea personală”, spune Cristina.

Precum bine se știe în lumea mamelor, momentul în care adorm copiii este unul sfânt. Nici cazul Cristinei Ermac nu este o excepție în acest sens:

„Mereu apare dilema când am nevoie sa aleg între un somn de lungă durată, sau unul mai scurt dar cu timp liber pentru mine. A doua varianta e cea pe care o aleg destul de des. Astfel,  atunci când copiii adorm optez sa mă concentrez pe hobby -urile pe care le am: de obicei completez în agenda personală, citesc, urmăresc profiluri de Instagram cu activități pentru copii, privesc un film, împletesc, meditez”.

cristina 2

 

Unul dintre cele mai noi obiceiuri ale Cristinei Ermac este cel de a se trezi cu o oră înaintea copiilor.

„Astfel pot sa îmi dedic prima ora din zi doar pentru mine și  pot să îi întâmpin deja și pe ei cu dispoziție bună”, explică tânăra mămică.

De multe ori mă gândesc la regimul pe care îl are fetița mea, la activitățile pe care le facem împreună și la modul în care ne petrecem timpul și mă gândesc cum e la alte mame. Am fost curioasă să aflu cum arată o zi din viața Cristinei Ermac, și cum reușește să împartă orele în așa fel ca să le reușească pe toate.

cris 1

„Facem activități intelectuale cu fiica în prima jumătate a zilei, și cu fiul în a doua jumătate. De obicei mă străduiesc să ieșim la plimbare de două ori pe zi cu copii, iar pe timp de vară petrecem afară cât mai mult timp posibil. În timpul somnului de masă a fiicei, petrec 30 minute de  timp calitativ cu fiul. În acest interval el e cel care dirijează jocul. Cumpărăturile le facem zilnic împreuna cu copiii, și asta cred că poate fi considerată doza mea zilnică de sport”, povestește Cristina.

Cu scopuri, cu planuri, cu vise și cu speranță Cristina Ermac își completează filele maternității asigurându-și astfel eternitatea clipei. Pentru că spre deosebire de noi, cele care ne bazăm doar pe memorie și pe câteva fotografii făcute cu telefonul, ea știe că ce e scris cu penița, nu tai cu bărdița 🙂 …

Notă: Dacă îți place ce, cum și despre ce scriu, te rog să te abonezi la blogul meu. Aș fi recunoscătoare dacă ai aprecia pagina de facebook  Vise la Pachet. Pentru mai multe imagini despre cum savurăm noi maternitatea, ne poți urmări pe instagram.

Îți mulțumesc și te rog să nu uiți: să fii mamă e minunat, iar aventura maternității abia începe!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s