Când „prinde” la propriile picioare

„O să prindă la picioarele ei, și atunci o să vezi tu probleme”. Amenințarea mă urmărea ca o nălucă, și se lăsa cu fiori pe șira spinării de fiecare dată când era repetată de alți și alți oameni. Cu așa palmares de informație nici nu știam ce-mi doresc mai mult: să înceapă Mia să meargă sau să nu aibă dreptate cei care mă tot băgau în boale.

Cât scriu acest articol Mia este la bucătărie. A dat de o căldărușă cu ceapă și aud cum joacă ping-pong cu legumele mirositoare. O mai strig din când în când, iar ea îmi răspunde cu un chiot de bucurie, semn că e acolo și că n-am de ce să-mi fac griji.

Știu că înainte de a ajunge la ceapă a deschis toate sertarele, a dat jos cam tot ce i s-a părut interesant în ele, apoi a pus mâna pe cutia cu șervețele și le-a devorat artistic peste covorul albastru care zilele trecute a fost adus de la spălătorie. Noroc că am aflat că nu costă chiar așa mult să speli un covor, și las copilul să-și testeze imaginația.

La bucătărie s-a dus domnișoara doar după ce și-a îndeplinit obligațiunile de copil cuminte în cameră. A răsturnat cutia cu jucării, a dezmembrat un castel și a decapitat o păpușă blondă care ieri rămăsese doar cu un singur ochi. A răsfoit o carte despre munți, a încercat să rupă una dintre pagini și m-a privit cu ciudă când am împiedicat-o.

Când se va plictisi de treburile importante de la bucătărie va cere să iasă la plimbare. Va alerga fără reținere pe trotuare, se va cățăra pe bancă, apoi pe scrânciob, apoi pe toate scările care îi vor ieși în cale. Se va bucura grozav când vom intra în magazin și va încerca să agațe din mers cât mai multe produse de pe rafturi. În ascensor va ține morțiș să apese toate butoanele și va insista să pășească singură în afara liftului.

Nu voi reuși să-i scot căciula că va începe runda a doua a maratonului domestic, care spre seară începe să aibă chiar aspecte de exatlon. Mai ales pentru mine.

Cu toate acestea, din scurta mea experiență de mamă vă spun că niciodată nu a fost mai ușor ca acum. De când a „prins la picioarele ei” Mia a devenit mai independentă, iar eu văd problemele despre care am tot fost avertizată doar prin prisma petelor de pe covor și de pe pereți. Dar să fim serioși, oare astea sunt probleme?

Notă: Dacă îți place ce, cum și despre ce scriu, te rog să te abonezi la blogul meu. Aș fi recunoscătoare dacă te-ai abona la pagina de facebook  Vise la Pachet. Pentru mai multe imagini despre cum savurăm noi maternitatea, mă poți urmări pe instagram.

Îți mulțumesc și te rog să nu uiți că e minunat să fii mamă, iar aventura maternității abia începe!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s