Scrisoare pentru fiica mea

Draga mea,

nu știu unde voi fi atunci când vei citi aceste rânduri, și nici nu sunt sigură că le vei acorda prea multă importanță. Totuși, m-am gândit că ar fi păcat să nu las scrise undeva „ale mele cinci copeici”. Cel mai probabil când vei găsi acest text, vei face o față plictisită și vei da alehamite din mâna stângă. Chiar și așa, te rog să ai răbdare și să parcurgi (măcar pe diagonală) mica mea incursiune în marele tău zbor.

Erai doar o liniuță roșie pe un test de sarcină când am înțeles că vei fi o minune. Nu m-ai dezamăgit nici atunci când ai venit pe lume, nici atunci când ai început să faci primele pozne și nu o să mă dezamăgești niciodată. Ești grozavă și o să depun tot efortul ca întreg Universul să știe și să fie de acord cu acest lucru.

Te rog să ai grijă de sufletul tău. Să nu lași oamenii nepotriviți să-ți intre în el cu bocancii murdari, și să nu permiți nimănui să-ți taie aripile. Aerisește camerele inimii tale după fiecare nereușită și decorează-ți mintea cu lumină.

Fii blândă. Ascultă-i pe toți, dar fă așa cum simți, așa cum crezi. Se vor găsi mulți dintre cei care vor vrea să-ți fie părtași ai succesului, dar aproape nimeni nu va fi lângă tine atunci când vei pierde.

Nu judeca după aparențe. Uneori un zâmbet larg este doar un paravan pentru o inimă întunecată.

Sărăcia și bogăția sunt trecătoare. Anii vor zbura ca gândul, iar ceea ce va conta cu adevărat nu va putea fi pus în portmonee.

Dragostea cere răbdare. Nu te întrista dacă ți se pare că aștepți prea mult și nici nu deznădăjdui. Cei care știu să aștepte primesc întotdeauna ce-i mai bun. Tatăl tău e o dovadă vie în acest sens.

Fii deșteaptă. Învață, studiază, caută. Nu te opri nicicând din a descoperi, și nu înceta să-ți pui întrebări. Acolo unde apar întrebări, vor fi și răspunsuri.

Ai încredere în tine. Crede în forțele proprii și încearcă să nimicești complexele pe măsură ce simți că au apărut. Nu tărăgăna cu acest lucru. Odată adunate îți va fi greu să scapi de ele și nu vei ști de unde să începi.

Ai grijă de sănătate, de păr, de față și de corp.  Atâta timp cât vei fi sănătoasă, îngrijită și  frumoasă – vei avea totul.

Călătorește. Lumea e plină de locuri minunate pentru care o viață poate fi prea puțină ca să reușești să le vezi. Investește în impresii, senzații și vise. Oriunde mergi, mănâncă bucate tradiționale și gustă băuturile locale. Așa nu vei uita niciodată pe unde ai călcat.

Muncește. Câștigă-ți propriii bani. Nu-ți lăsa niciodată viața în mâinile altcuiva, și nici nu aștepta să muncească altcineva pentru tine. Nu va fi ușor. Uneori va fi al naibii de greu, dar să știi că ceea ce se obține greu – se pierde greu.

Nu uita de unde ai plecat. Nu încerca să pari ceea ce nu ești și nici nu cere mai mult decât știi că meriți. Dacă vei urma pașii de mai sus, vei obține tot ce ți se cuvine și un pic mai mult de atât.

Fii fericită! În fiecare zi. Dacă simți că nu ai motive-caută-le. Le vei găsi neapărat în jurul tău.

Căsătorește-te doar cu omul iubit. Viața e și așa destul de complicată. Iubirea îndulcește clipele negre.

Iar acum uită tot ce ți-am spus și trăiește așa cum vrei. Oricare dintre alegerile pe care le vei face, va fi cea corectă.

Doar un singur lucru te mai rog: fii extraordinară!

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s